Weblog

afweer - maandag 11 oktober 2021

Afweer

De laatste weken werden er nogal wat pijlen gericht op het Christelijk Onderwijs. Eerst betrof het de identiteitsverklaringen, daarna de Gomarusaffaire, toen weer een enkele zin uit een artikel van Wim de Kloe en nu zijn het de schoolboeken die onder het vergrootglas komen.

Dit is een verontrustende reeks van venijnige aanvallen op het Christendom als geheel. In de meeste gevallen werden de beschuldigingen weerlegd en ontkracht en in andere gevallen werden excuses aangeboden.

Dit alles maakt mij bezorgd. Het lijkt op een vluchthouding waarin soms ook de eigen positiebepaling wordt afgezwakt. Ik zou willen pleiten voor een open vizier. De aanval is de beste verdediging. Waarom mag iedereen zeggen in ons land wat men maar kwijt wil en waarom zouden wij dat niet mogen? Maak gebruik van het recht van vrije meningsuiting. Het maakt een zwakke indruk als we ons dreigen te schamen en te verontschuldigen voor de wereld. Zeker moet men waar nodig is, eigen ongelijk benoemen; geen fouten bedekken. Maar overdrijf dit niet. Schaam u dan niet het Evangelie van Jezus Christus! Houd uw mening staande. Sta daarvoor. Geen terugtrekkende bewegingen. Sta ervoor en blijf erachter staan. Zoals we dat deden in de Nashville verklaring. U kunt het Woord van God niet aannemelijk maken voor de wereldling. Toon juist daarentegen de waarheid van Gods Woord aan. Spreek over het heilzame van Gods geboden. Vrees God en houd Zijn geboden want dit betaamt alle mensen.

Als we almaar in de schulp willen, maken we onszelf en de Schrift ongeloofwaardig. Geef uitleg, geef een Bijbels getuigenis. Het is tekenend dat een GroenLinks politicus in de weer komt voort Christenen. Het heeft alles te maken met het woord van Christus: Wie Mij belijden zal voor de mensen, die zal Ik ook belijden voor Mijn Vader in de hemel. Dat moeten we allen met elkaar leren, niet alleen op de kansel, maar ook "aan de zijden der poorten, voor aan de stad, aan de ingang der deuren” waar de wijsheid roept (Spr. 8:3).

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 6 + 12 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >