Weblog

vaccinatie (3) - zaterdag 4 september 2021

Vaccinatie (3)

Wat hebben we aan allerlei beloften en verzekeringen van politici?

Ik vraag me dat af als het over vaccineren gaat. De Jonge beloofde dat er nooit een dwang zou komen. We zijn nu aangeland in het stadium van de drang.Festivals, theaters, restaurants zijn straks wellicht niet meer toegankelijk voor niet gevaccineerden. Bij deze evenementen hebben we geen belang, mr de trend is duidelijk.Dit gaat dwars tegen de gegeven beloften in.We kunnen allemaal wel aanvoelen dat het op dit gebied verkeerd gaat. Zelfs onze krant komt dagelijks met positieve mededelingen over het vaccin.

Ik heb eerder al aangegeven dat ik geen harde principiele bezwaren heb tegen vaccinatie op zich. Maar we zien nu dat dit onderwerp polariserend gaat werken.

Er groeit onbehagen bij de massa van ons volk. Men stelt dat vaccinatieweigeraars de gezondheid van anderen in gevaar brengen; of ook, dat de zorg onnodig door deze mensen op kosten gejaagd wordt, die anderen dan weer moeten opbrengen.

Een niet te bewijzen stelling. Bedenk ook dat immigranten massaal de ziekenhuizen bevolken. Dat merkt alleen Wilders op; de rest vindt dat prima. Maar als er weigeraars zijn met een christelijke achtergrond barst de kritiek los.

In de geschiedenis zijn christenen meermalen de zondebokken geweest van allerlei rampen. Nero stak Rome in brand en hij legde de schuld bij de christenen. Nieuwe varianten zijn: christenen hebben zich massaal schuldig gemaakt aan slavernij of aan Jodenhaat in de oorlog. Daar vloeit niet direct bloed uit. Maar dat kan wel gaan gebeuren. De NOS heeft al meermalen kritische vragen gesteld aan het adres van de weigeraars. Zo van: moet onze vrijheid beperkt worden door een kleine minderheid?

Denk hierbij ook aan ds. Kort. Christenen zijn homohaters, ook al drukken zij hun standpunten nog zo voorzichtig uit. Dit zijn voortekenen van bepaalde vormen van vervolging. Uitsluiting van banen en werkgelegenheid, als je…… Vul maar in.

Ook dit zijn tekenen der tijden. Zou het ook nog kunnen gebeuren dat het kabinet straks gaat bepalen dat kerkdiensten wel kunnen gehouden worden, maar onder voorwaarde dat deze "veilig” zijn? Dus verplichting tot vaccinatie? Ik merk hierbij op dat het begrip "veiligheid” een bedenkelijke klank krijgt. Wat betekent veiligheid op Reformatorische scholen voor genderleerlingen? Zo zien we dat de dingen zich gaan toespitsen.

 

"En weet dit, dat in de laatste dagen ontstaan zullen zware tijden. Want de mensen zullen zijn liefhebbers van zichzelf, geldgierig,  laatdunkend, hovaardig, lasteraars, den ouderen ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig. Zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, achterklappers, onmatig, wreed,  zonder liefde tot de goeden, Verraders, roekeloos, opgeblazen, meer liefhebbers der wellusten dan  liefhebbers Gods; Hebbende een gedaante van godzaligheid, maar die de kracht daarvan  verloochend hebben. Heb ook een afkeer van deze” (2 Timotheus 3:1-5).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 8 + 12 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >