Weblog

vaccinatie-2- - woensdag 25 augustus 2021

Tweedeling

Het is duidelijk dat er verkeerde ontwikkelingen gaande zijn rond vaccinatie. Niet gevaccineerden zijn bij sommige gelegenheden duurder uit, zij krijgen moeilijker toegang tot evenementen etc. Kerkdiensten met meer dan 75 bezoekers zullen vroeg of laat hieronder vallen. Voor elke kerkdienst een test? Wel een test, maar dan een test op een heel ander terrein.

Wat mij vooral verontrust is het feit dat deze bedoelde groep mensen in moreel opzicht worden weggezet als bedreigers van het gezonde maatschappelijke verkeer. Er wordt over hen een negatief ethisch oordeel geveld. Zoals ook zij die tegen abortus zijn worden beschuldigd van hardvochtigheid jegens vrouwen en meisjes. De media lopen hier opnieuw zoals altijd voorop. Ik heb meerdere uitzendingen gezien die verliepen in de sfeer van: Hoe lang nemen we dit nog?

Ik mag de overheid niet zonder meer beschuldigen van vaccinatieplicht of dwang. Natuurlijk wel vaccinatiedrang. Op hun standpunt is dat ook verklaarbaar. Gelukkig is men daar nog steeds van mening dat een verplichting onjuist en ongewenst is.

We begrijpen wel dat deze ontwikkelingen zich vroeg of laat tegen de Christenheid zullen keren. Parallel hiermee zien we dat ons standpunt tegenover de lhtb- ideologie ook ook zal worden uitgelegd als haatzaaien enz. Hoewel, dat zal moeilijk worden want het zijn meest buitenlanders die gewelddadig optreden tegen homo’s. Maar ook als we een eerlijk standpunt ontwikkelen zal men dat al niet accepteren.

Als de klimaatroes verder toeneemt en dat zal gebeuren, krijgen we een soortgelijk scenario op dat vlak. Wie er niet helemaal in gelooft, is bij voorbaat al verdacht. Waarmee ik      niet wil zeggen dat we de natuur de natuur maar moeten laten. We moeten wel zeker verantwoord handelen. Maar gelukkig weten we dat God regeert. Hij is de Schepper aller dingen. Hij werpt Zijn eis daarheen als stukken en zendt de regenstromen en de mens kan dat niet veranderen. Maar daarover wil ik het nu op dit moment niet hebben.

Bent u niet gevaccineerd? Mogelijk om medische redenen? Maar geestelijke redenen kunnen er ook zijn. Vertrouw op de Heere en Hij zal het maken.

Het kan wel een goede vraag zijn in hoeverre we anderen kunnen benadelen door niet gevaccineerd te leven. Ik heb het antwoord op die vraag nog niet.  Want ik kan toch als niet gevaccineerde niet diegenen besmetten die wel gevaccineerd zijn? Ik kan mij echter wel voorstellen dat die  vraag oprecht en eerlijk beantwoord moet worden. We mogen natuurlijk anderen niet in gevaar brengen, maar gebeurt dat dan echt?

Men kan ons ook verwijten: door niet gevaccineerd te zijn, belast u de zorg als u wordt opgenomen in een ziekenhuis. Ook daar moeten we over nadenken. We moeten God liefhebben boven alles en de naaste als onszelf. Ik ben daar persoonlijk nog niet uit, maar laten we zoeken naar het juiste evenwicht in dit alles. Denkt u mee?

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 12 + negen = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >