Weblog

China - donderdag 5 augustus 2021

CHINA

Alle Europese en Nederlandse politiek verbleekt volkomen bij de enorme machtsontplooiing van China. Op het platform ARTE is veel informatie te vinden over de politieke expansiedrift van dit land.

Ronduit beangstigend is de manier waarop dit land langs verborgen kanalen zijn invloed weet uit te breiden. De regering weet voet aan de grond te krijgen in diverse landen en steden. Belangrijke havensteden worden bijvoorbeeld eerst financieel "geholpen”, om vervolgens als de tijd rijp is, deze steden in te schakelen in de zeevaart van China. China exporteert namelijk ongekende massa’s goederen naar Europa, om zich zodoende op economisch gebied te kunnen meten met Amerika. De geplande zijderoute is hiervan een voorbeeld.

Het gaat niet alleen om economische belangen. De vriendelijk ogende president blijkt een trouwe volgeling te zijn van de ideeen van Mao. De situatie binnen de volksrepubliek vertoont steeds meer de trekken van Orwell’s boek: 1984. Camera’s die mensen en gezichten herkennen en vastleggen, houden iedereen in de gaten. Christenen in dit land plukken daarvan nu reeds de bittere vruchten. Er heerst een waterdichte censuur op ieder en op zijn doen en laten. Deze stijl wil China uiteindelijk aan heel de wereld opleggen. Zo moet het eruit gaan zien.

Wie dit volgt, moet wel denken aan wat de Bijbel zegt over de antichrist. Het benauwende van dit alles is dat de tentakels zich over de gehele wereld uitspreiden zullen. De wereldpolitiek vertoont beangstigende toekomstbeelden. Wat zal er gebeuren als een land als Rusland zich verbindt met de expansiedrift van China? Hoe zal Amerika hiermee omgaan? Vandaaruit dreigt een ander gevaar nu Biden president is. Daar dreigt een ethische dictatuur, die ieder wil onderbrengen in eveneens antichristelijke systemen. Zo zien we van alle kanten de dreigingen toenemen.

Maar er is nog een ander rijk, namelijk het Koninkrijk der hemelen. De steen, afgehouwen zonder handen, heeft tot nu toe het wereldbeeld bepaald. De Hand zal op de troon blijven. De poorten der hel zullen Christus’ gemeente niet overweldigen. Het is echter nodig dat we nuchter mogen zijn en blijven. Want de duivel gaat rond……

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam dertien + een = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >