Weblog

Hongarije - donderdag 24 juni 2021

Hongarije

Er wordt momenteel een ware hetze gevoerd tegen Orban, de premier van Hongarije. Er werd in dat land bij wet geregeld dat minderjarigen niet mochten worden geindoctrineerd over seks en homogevoelens, zoals dat in de EU gebeurt. We zien in de algemeen gevoerde campagne vanuit Nederland (Rutte) en de EU dat op geen enkele wijze meer zal worden geduld dat je hierover anders (Bijbels) denkt. We zien hier helder hoe de sfeer in Nederland gaat worden, als Kaag haar zin krijgt. Ze is een buitengewoon harde doorzetser, die op zeer arrogante wijze zich presenteert. Iemand die ongetwijfeld, ook in de kamer, antipathieen oproept. Als dit ons land gaat leiden, ziet het er donker uit. Onze vertegenwoordigers zullen het kwaad te verduren krijgen. Martin Bosma fileert de linkse ideeen voortreffelijk, al is hij daarmee geen christen. Maar luister wel naar hem. Maar zeker in combinatie met de SGP. Ik teken hierbij aan dat de CU zwalkt. Allereerst vanwege de houding van Segers jegens Rutte (hij trok zijn woorden later in); ook vanwege het gedraai van Slob in onderwijszaken. Nog een aantekening: ik betreur het, ondanks alles, dat het CDA zo diep wegzakt. Vanwege een te ver doorgevoerde aandacht voor Omtzigt.

Nu weer verder over Hongarije. Dit land roept dus alom grote weerstanden op. De Pers stat er bol van, spreekt er schande van. Het viel me op dat het RD een journalistiek correct verslag gaf van de feiten. Een wel correct maar geen principieel verslag. Waarom niet gemeld dat wij als christenen natuurlijk achter Orban staan? Roept de krant niet de ene zang van de koekkoek? Schrijven wat iedereen schrijft? Laat men toch bijval geven aan dit land en dit beleid.

Maar, zo denkt u, een krant moet slechts de feiten weergeven. Is dat zo? Doet de Volkskrant of de Telegraaf dat ook? Is de NOS objectief? Deze mainstreammedia zijn allemaal politieke drammers, Het RD kan behoorlijk commentaar geven als het bijvoorbeeld de PVV betreft. Dat mag, mits goed gericht, maar waarom dan geen sympathie, eerlijk uitgesproken voor de wetten van Hongarije?

U zou ook kunnen zeggen dat het dagelijkse commentaar van de Hoofdredactie hier een taak heeft; niet dus in de berichtgeving zelf.

Dat is waar. Deze commentaren zijn ook dikwijls ter zake en principieel. Ik hoop dus dat het RD hier in een commentaar dan ook echt aandacht aan geeft.

Ter aanvulling: in de Tweede Kamer werd gestemd over de zaak Hongarije (als ik het goed heb). Sommige rechtse partijen steunden toch ook de SGP, die hier natuurlijk ook tegen was.

Nota bene: de KNVB (voetbalbond) hield de rug recht. Geen regenboogkleuren bij een stadion. Uit ongenoegen hierover werden de voorstanders echter nog brutaler. We zien hoe het afloopt.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam vijftien + 12 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >