Weblog

Zorgelijk - donderdag 16 september 2021

Zorgelijk

Zo moeten we de situatie in Nederland wel benoemen.

IK heb zojuist (het is 16 september) geluisterd naar de discussies in de Tweede Kamer. Mij trof, zoals vele anderen wellicht, de enorme kloof die er gaapt tussen de verschillende partijen, of ook: tussen het Kabinet en de Kamer.

Er groeit een steeds groter wordende kloof. Steeds meer geluiden worden er gehoord tegen de Overheid. Maar ook: steeds meer wanbeleid wordt gepresteerd door Rutte en de Jonge.

Kuzu is onze vriend niet. Maar die groots uitgeprinte leugens hebben wel wat te zeggen.

Nu erken ik, dat doelmatig beleid heel moeilijk te leveren is. Er zijn geen menselijke afweersystemen tegen de oordelen Gods. Beraadslaagt een raad en hij zal vernietigd worden, zo spreekt de profeet des Heeren. Maar wat gaat nu een drenkeling doen, liggend in de golven? Hij gaat roepen en schreeuwen. Dat is een voorbeeld voor de rechte bidder. Dat roepen heeft Nederland verleerd. Alleen de Heere kan uitkomst geven.

Wat ik mis, zelfs in de woorden van de SGP, die ik overigens van harte wil ondersteunen (ik bedoel: de partij) is het geloofsgetuigenis. Meer dan ooit was er nu de gelegenheid ons volk duidelijk te maken waarom het gebeurt dat er niet gevaccineerden leven.

Hoe men daar ook tegenover staat: iedere christen moet kunnen uitleggen wat het Woord zegt: Vertrouw op de Heere met uw ganse hart en steun op uw verstand niet. Waarachtig vertrouwen op de Heere staat op gespannen voet met een roemen in de middelen. En in de middelen wordt bovenmate en uitzinnig geroemd. Er zijn voorbeelden uit Gods Woord die kunnen duidelijk maken wat het vertrouwen op de Heere betekent. Denk aan Ezra die een vrijgeleide afwijst als hij reist naar Jeruzalem, omdat de Heere hem Zijn bescherming had beloofd (8:22). Juist nu er zo’n duidelijke illustratie kan worden gebruikt; in de huidige nood kan geloofsvertrouwen indruk maken. Hier heeft de christelijke politiek op dit moment gefaald.

Overigens zullen we als christen deze smaadheid moeten dragen. Wij staan hiermee midden in de breuk, in de bressen. Het behoort ook bij de kruisweg. Maar ons volk moet wel weten, het moet bekend gemaakt worden dat er een ijdel vertrouwen bestaat, dat er afgoden leven, dat de mens van nature zich tegen de Heere God verhardt. En dat weet ons volk niet meer. De jongere van de staat is er niet meer bij opgevoed. Hoe vreselijk is de duisternis! De Kerk echter moet er zijn om de naam van Jezus te verkondigen. Hoe heerlijk is Zijn verlossing, van al deze machten. Hoe zalig is het volk dat naar die klanken hoort. Zijn wij dat?

Ook moeten we inzien dat, als de Waarheid ondergaat, de leugen gaat regeren. Ook dat is de les van heden. Een onbetrouwbare overheid zonder God schaart zich aan de zijde van de vader der leugenen. De strijd tussen licht en donker wordt op deze wijze hoogst actueel!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam vijftien + een = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >