Weblog

Collage - dinsdag 29 juni 2021

Collage

Kinneging deed een opmerkelijke uitspraak.

We hebben zijn voorspelling kunnen lezen in de krant: de Bijbel is binnen tien jaar een verboden boek. De termijn vind ik te kort genomen, maar de gedachte lijkt me duidelijk waar.

Er staan in de Bijbel namelijk veel uitspraken en histories, die de mens van nu tegen de borst stuiten. Dat is natuurlijk met de Koran nog in veel ernstiger mate het geval. Ik geloof niet dat ooit de Koran verboden zal worden. Dat is voor het gedogen van Gods Woord een voordeel. De Koran niet, dan immers ook de Bijbel niet. Op dit punt kunnen christenen zich gesteund voelen door iemand als Wilders.

Het is natuurlijk wel een dreigende uitspraak. Er ligt in ieder geval wel waarheid in deze gedachte.

De krant brengt iedere dag wel opzienbarend nieuws. Ik denk ook aan het feit dat de premier van Tsjechie zich volledig achter Orban stelt. Dat is positief nieuws. Ook goed nieuws dat zelfs homo’s in Hongarije verbaasd zijn over de harde uitspraken van Rutte c.s. Inmiddels heeft ook Timmermans zich harder, nog harder uitgesproken. Deze man lijkt me het toonbeeld van zelfoverschatting, iemand die volkomen op hol geslagen is.

En verder heeft het CPB het verband uitgezocht tussen kerkgang en niet-werkende moeders. Wie geeft daar nu opdracht voor? We zien hier dat de kerk en de kerkgangers nu reeds worden nagetrokken op hun doen en laten. Slecht voorteken!

Tenslotte: Ganzevoort schreef een ingezonden stuk in de krant. Hebben we iets met deze man dat hij toegang krijgt tot onze krant? Volgens mij moet dat niet. Gelukkig heeft de Bruin wel een redelijk goed weerwoord gegeven.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 14 + 14 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >