Weblog

Latzel (januari) - vrijdag 15 januari 2021

Latzel (vervolg)

In het RD stond en ingezonden stuk van een predikant uit Duitsland, die een meer negatieve kant van Latzel liet zien. Het ging er om, dat hij hem te scherp en te plat vond in zijn  spreken.
Hij heeft natuurlijk wel gelijk dat Latzel in ieder geval het beestje bij zijn naam noemt. Er zijn heel veel andere predikanten. Sommigen denken net als Latzel, maar zij drukken zich meer beschaafd uit. Daar is veel voor te zeggen. Feit is echter wel, dat Latzel doordringt tot de publiciteit en wij meestal niet. Moet dat dan, vraagt u? 
Ik denk dat we de roeping hebben om ook te waarschuwen tegen de zonden van onze tijd. Dat kan beperkt blijvn tot de eigen gemeente. Maar vergeet dan niet dat Latzel deze dingen ook slechts gezegd heeft voor zijn eigen microfoon. De zaken zijn alleen naar buiten gekomen, omdat ze zo heftig waren. Allerlei beschaafde christenen mogen zich wel afvragen of zij een eerlijke boodschap hebben voor de wereld. Rond het thema homoseksualiteit houden velen zich al op de vlakte en de eerlijkheid hierover brokkelt bij velen al meer af. Ik ben dus niet helemaal zo onder de indruk van de mening van die criticus. 
Denkt u trouwens dat het daar nu echt op vast zit? Nee! De redenering van de BEK is als volgt:Het kan niet zijn dat de Bijbelse inhoud van Gofds liefde homoseksualiteit veroordeelt, want ook homo’s doen niet anders dan lkaar liefhebben. Er leven dus bij de moderne mens inhoudelijke bezwaren tegen wat Latzel zegt. En daarom verdient hij onze steun.
Waardoor zijn mensen als Luther, Kohlbrugge, de Cock ea. Van grote betekenis geweest voor de kerk? Vanwege hun inhoudelijke boodschap allereerst, maar die inhoud werd opgemerkt omdat er sterke bewoordingen in stelling gebracht werden. 
Als u een flesje met een gevaarlijk spul verzendt, moet u dat op de verpakking aangeven. Welnu, dat heeft Latzel gedaan. Zonden zijn gevaarlijk en dan moeten we aangeven dat er hoogspanning op de draden staat.
Overigens heeft hij zelf ook verontschuldigingen geuit vanwege sommige uitspraken. 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 14 + 8 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >