Weblog

racisme - maandag 12 augustus 2019

Er ontstond onlangs enige verontwaardiging dat FvD publiekelijk in verband gebracht werd met recente aanslagen in Amerika. Uiterst bloedige en gewelddadige acties. Indien er een achtergrond speelt van rechts extremisme, wordt dat hier en daar onmiddellijk geassocieerd met partijen in Nederland, die dan op een hoop gegooid worden, gemakshalve.
Het gebeurt meermalen dat ook het RD niet zozeer achter de feiten, maar wel achter de linkse journalistiek aanloopt. Gelukkig niet altijd, maar er waren toch enkele nare voorbeelden.
Vandaag was het van de Dikkenberg die verband legde tussen racisme, zoals dat bleek in de gruwelijke schietpartijen in de VS en partijen zoals FvD. Dit moet wel omschreven worden als laster, als manipulatie van de feiten. We staan zeker niet te juichen over allerlei uitspraken van FvD en PVV, maar het is onvoorstelbaar dat uit die hoek een dusdanige moordzucht zou ontbranden.
Enige maanden geleden werd de aanslag in Christchurch gezien en gemeld als het topje van een ijsberg, waarbij het Westerse denken werd gezien als kweekplaats van bloeddorstige terreuracties uit rechtse hoek.
Racisme! Als dit nu racisme is, dan is de Bijbel dat ook. Waarom heeft God nu toch in Babel de volkeren van een gescheiden? Er zijn dan inderdaad veel racisten, want iedereen die gevaren ontdekt in de stroom immigranten, denkt dan racistisch. Christenen moeten op dat spoor willoos de ogen sluiten voor dreigingen die in bepaalde hoeken van de Islam sluimeren, ook in Nederland.
Deze week werd ook bekend en ontdekt, dat de feitelijke cijfers van immigratie in mistige nevelen zijn gehuld. Ik zou denken: hoe kan een christen nu met open ogen de gevaren omarmen? Het lijkt te naief voor woorden te zijn. En dat dan alles om de vrede met de postmoderne mens te bewaren……..
Laat de Pers waken voor dit alles. Het is bekend en merkbaar dat de NOS koploper is als het gaat om verdraaiing en eenzijdige belichting van de feiten. Ik hoop er op dat de Reformatorische Pers eigen meningen durft te stellen, zoals bijvoorbeeld van der Staay dat wel doet. Laten we toch niet langer proberen de mens van nu in het gevlij te komen en hem naar de mond te praten. Nashville heeft in deze sleurgang gelukkig een doorbraak veroorzaakt.
Hiermee in verband stond een column in het Friesch Dagblad, waarin de SGP in een artikel werd geassocieerd met Hitler. Hoe ver kunnen fantasten en fanatici al niet gaan. Als het RD al soms zwijgt, laten wij dan blijven spreken in geestelijke oprechtheid. Moge het goede, dat ook overvloedig aanwezig is in het RD zich verder vermeerderen met een zuivere liefde tot de waarheid, op alle fronten.








Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam een + drie = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >